Skærmbillede 2021-09-13 kl. 21.22.10.png
F.v.: Marin Elisabet Poulsen, Henrietta Nørr, Anja Wongwai og Britt Michelsen.

Frásøgn: Genturnar spælt fyrstu dystirnar

Um vikuskiftið vóru føroysku Anja Wongwai, Britt Michelsen og Marin Elisabet Poulsen í Danmark, har tær í ár skulu manna liðið Horsens KFUM í næstbestu deildini saman við leikandi venjaranum, hálvføroysku Henriettu Nørr.

Tær fýra fingu av álvara roynt seg, og leikandi venjarin, Henrietta Nørr, hevur skrivað hesa frásøgnina niðanfyri (á donskum) frá fyrstu dystunum, sum vórðu spældir í Århus.

Niðast eru eisini nakrar myndir, sum Eyðun F. Ellendersen, ið býr í økinum, tók.

Frásøgn:

Lørdag d. 11.9.2021 træder Anja, Marin, Britt og undertegnet ind i holdturneringen 1. divisions damer for Horsens KFUM. I 1. divisions damer spiller vi hele holdkampen færdig dvs. der spilles 10 kampe under holdkampen, hvoraf 9 er singler og 1 double.

Vi skulle møde Green Halvor/B75 kl 12:00 og Amager BTK kl: 15:00 om lørdagen. Med på sidelinjen havde vi Horsens KFUM formand Ole og support fra Eyðun F. Ellendersen. Derudover fik vi hjælp og støtte af mine forældre med spisning, overnatning og transport.

Mod Green Halvor/B75 stillede vi holdet op med Anja, Britt og Marin. Undertegnet var plaget af skade og optrådte derfor som fuld holdleder. Anja og Britt spillede doublen og spiller en rigtig tæt double, hvor begge hold skifter hele tiden om at vinde sæt, dog må pigerne se sig slået med 2-3.

Derefter spiller Anja og Marin de første singlekampe, og på trods af at de taber begge 0-3 følger de godt med i sættene, og jeg tror de finder ud af at de er nødt til at bygge spillet mere op og holde bordet, hvilket ses i de efterfølgende kampe.

Britt spiller 3. singlekamp og vinder med  3-1. Britt udviser mod og overblik ved at bygge spillet op og holde bordet ved at spille på modstanderens svaghed. Hun udnytter sine server, og dette var et stort bidrag til at vinde hendes kamp samt evnen til at angribe på lange server.

Marin spiller 4. kamp og møder modstanderens stærkeste spiller, og her mærker hun hvor hurtigt spillet kan gå, men på trods af dette udviser Marin mod og formår at tage et sæt og taber 1-3. Hun bruger sine server, hvilket modstanderen har store problemer med, men dette var desværre ikke nok til at tage en sejr.

Anja spiller 5. kamp og vinder 3-0 overbevisende. Hun bruger hendes server og følger op med det samme ved at holde bolden på bordet og lægge tryk på ved at bevæge bolden mod højre og venstre.

Britt spiller 6.kamp og taber 1-3. Marin spiller 7. kamp og taber 0-3. Britt spiller 8. kamp mod modstanderens bedste spiller og spiller en gyserkamp med tætte sætte, hvor vigtigheden af serv-retur spillet og det efterfølgende spil kom på prøve og vigtigheden af det kunne mærkes. Ved at udnytte modstanderens svaghed over for Britt vekslende server og hendes åbningsspil mod de lange server vinder Britt 3-2. Anja spiller sidste kamp og taber 0-3.

Holdkampen tabes 3-7.

Generelt en god start på holdturneringen. Pigerne mærkede niveauet i ligaen, og på trods af udfordringerne var der hele tiden smil på læben og positivitet. På trods af nederlaget en tilfreds holdleder. Jeg er sikker på at hvis de møder Halvor/B75 igen, går den i pigernes retning.

Efter 20 min. pause påbegyndte kampen mod Amager 2, der stillede op med erfarne seniordamer. I denne kamp spiller pigerne meget mere frit.

Igen starter vi med doublen, hvor Anja og Britt stiller op igen, dog havde de det sværere denne gang mod de erfarne damer fra Amager og taber 0-3. Amager udnyttede at pigerne ikke var så erfarne i at spille double på et højere niveau. Men pigerne kæmpede og prøvede.

I første single kamp starter Anja mod Amagers bedste spiller og taber 1-3 på trods af nogle tætte sæt. Marin spiller 2. kamp og vinder 3-2 og spillede mere flydende og roligt end i første holdkamp. Hun byggede spillet mere op og var god til at bruge hendes server og holde bolden på bordet og lægge tryk på hver bold. Et utroligt tæt og nervepirrende sæt, hvor Marin flere gange var presset og irriteret, da modstanderen ”kun” prikkede og ventede på at Marin skulle lave fejlene, hvilket Marin overkom og vandt.

Britt spiller 3. kamp og vinder 3-2 hvor igen sættene er tætte og spændende. Britt holder hovedet koldt, og får holder styr på de lange server modstanderen prøver på at udnytte, hvoraf Britt bruger samme våben tilbage.

Anja møder ”prik” spilleren, som afventer på at pigerne laver fejlene. Anja taber 3-1, dog var sættene meget tætte og igen trækker erfaringen ind.

Britt har det også svært mod Amagers 1. dame og taber 3-0. Marin spiller en tæt kamp og taber 3-2, men favøren kunne være gået den anden vej. Det er erfaringen, som Amager har, der gør at hun vandt. På trods af at have været bagud holder Marin hovedet koldt og følger planen. Øv bøv, men en lærerig kamp.

Anja og Marin har det svært i de sidste kampe og taber hhv. 3-0 og 3-1. Marin har dog en brandkamp mod Amagers 1. dame, og udviser mod hele tiden. Dog trak erfaringen igen fra de erfarne damer sejren hjem til sidst.

Holdkampen tabes 2-8.

Generelt en meget bedre holdkamp, hvor alle kampe var tættere og mere nervepirrende. Pigerne udviser mod og kæmper for hver bold. Og udviser frustration når det ikke går deres vej, hvilket viser mig hvor meget de gerne vil det her, men også modet når det ikke går deres vej.

En rigtig god weekend for Horsens KFUM damer med tanke på at det er pigernes første holdkampe i DK mod gode modstandere. Pigerne er positive og prøver hele tiden forskellige ting af, når andre ting ikke lykkedes. Nu har de fået en lærig oplevelse, som kan forbedre dem på næste gang der er holdkampe i DK, hvor fokus skal være at opbygge spillet mere, fokus på serv/retur spil, samt hvor vigtig en double kan være.

Næste gang Horsens KFUM 1. divisionsdamer spiller er d. 30/10 på hjemmebane i Horsens mod ligaens nr. 1 og 2 hhv. Københavns BTK og Allerød.

https://bordtennisportalen.dk/DBTU/HoldTurnering/Stilling/#3,42021,13418,4006,4000,88946,,4112, her ses tabellen, kampresultatet og næste gang kampe bliver spillet.